Arkadspelhallar i Stockholm

Spelade du upp veckopengen på arkadspel när du var mindre? Var du lika fascinerad av Pac-Man som Street Fighter när dessa arkadspel fanns att spela i videobutiken nere på hörnet? Oavsett om du älskar arkadspel av nostalgiska skäl eller för att du precis har upptäckt hur roligt det är kommer denna artikel ge dig förslag på de bästa ställena i Stockholm där du kan spela dessa spel. En del av ställena är rena arkadhallar medan andra ställen tillhandahåller arkadspel av olika slag. Oavsett om du kommer hit för spelen, sällskapet eller upplevelsen kommer arkadspel på dessa ställen ha en central plats.

HEY STHLM

HEY STHLM, den enda riktiga arkadhallen i Stockholm som dessutom har Tokyos arkadhallar som förebild, lär inte göra någon besviken. Företaget har samlat arkadspel under flera år och även gjort resor till Tokyo för att få inspirationen till deras arkadhall. Är du intresserad av spelkulturen från Japan? Är du nybörjare eller söker du nostalgin av arkadspel? Oavsett vad som leder dig till HEY STHLM kommer du få en spelupplevelse utöver det vanliga! För att spela behöver du växla in pengar till spelpolletter, vilket kostar 10 kronor och ger dig ett valfritt spel på något av arkadspelen. Här finns klassiska arkadspel som Street Fighter, Bubble Bobble och Tekken Tag Tournament.

Tolv Stockholm – O’Learys

Arkadspel innebär för många minnen, barndom och nostalgi. På Tolv Stockholm kan du som besökare uppleva Super Mario Super Kart tillsamman med goda vänner. Svinga en bägare öl, umgås och spela en hel del olika arkadspel under tiden. En mer klassisk arkadmaskin än Pac-Man är svår att finna – på Tolv Stockholm finns det! Förutom en del riktiga gamla arkadklassiker innehar de även mer moderna arkader i form av motorcykelsimulatorer, skyttesimulatorer och golfsimulatorer. Stockholm Tolv erbjuder även det klassiska spelet shuffleboard där du kan möta dina vänner i dueller till discomusik. Stället är dock inte en renodlad arkadhall men har en hel del spelaktiviteter utöver arkader att erbjuda.